Tóth Anita – Tündérföldön című varázslatos mesekönyve

Sziasztok!


Tóth Anita meseíró vagyok. Nagyon örülök, hogy itt lehetek veletek!

Ha visszaemlékszem a gyerekkoromra, akkor állíthatom, hogy a mesélés biztos programja volt az estéknek. Mindig én választhattam ki, melyiket. Ezt egy gyors fejszámolással értem el… ugyanis amelyik a leghosszabb volt, mindig azt választottam. Imádtam a meséket hallgatni, közben a szemem előtt peregtek a képek, pillanatok alatt megfilmesedett a történet. Aztán felnőttem, megszületett a fiam, és én kezdtem el mesélni neki. Mese nélkül nem volt lefekvés! De egy idő után már felkelés sem volt. Amikor mesével indult a reggel, rögtön fülelni kezdett, nem akart lemaradni egyetlen mondatról sem. A mesék pedig csak jöttek egyik a másik után, egészen addig, míg be nem teljesítették feladatukat, és szépen elmaradtak, a beszélgetéseknek adva át a helyüket.


Ezek után ugye nem meglepő, hogy a mesék világába szeretnélek elkalauzolni benneteket? Ki szereti a tündéreket? Remélem, titeket is foglalkoztat ez a világ. Hamarosan újra megjelenik a „Tündérföldön” mesekönyvem, és a folytatása is! Közben dolgozom a „Mazsolák a konyhában” mesés-receptes könyvemen is. Nincs izgalmasabb dolog, mint csillogó szemű gyermekeknek mesélni! Tudjuk, hogy a mese mennyire élénkíti a fantáziát, gazdagítja a lelket, a szókincset, de ne feledkezzünk el az örömről se, amit a gyerekekkel közben közösen átélhetünk! Már ezért megéri.
… és hogy mi történik Tündérföldön?

Jó sok kalamajka! Különösen Mazsi és Csipiszke ikertündérek születésével kezdődően.

Ők, mint béketündérek, lesznek felelősek az erdő nyugalmáért. Lelkesek, tele vannak szeretettel, jószándékkal, valahogy mégis egyik galibából a másikba keverednek.

S hogy milyen bonyodalmak keletkezhetnek egy erdőben? Hát mindent én sem mesélhetek el. De tudod mit, ha egészen közel hajolsz, halkan súghatok valamit, csak egészen halkan… perzselő forróság, tűzmanók tánca, váratlanul eltűnő kincsek, erdei tornaverseny… de pszt, többet tényleg nem árulhatok el.

Tudod mit? Tarts velem, és ismerkedj meg az erdő állataival is; KisBobóval, a legbátrabb katicával – legalábbis ő ezt hiszi magáról, Zümikével, Szundi-Bundival, a bölcs Bagolydoktorral, és a száját soha befogni nem tudó Csipcsirippel!

El ne felejtsem! A következő kötetben érkeznek az álomtündér rokonok is; Marcián és Lili. Pont jókor, mert olyan kihívásokkal néz szembe az erdő, ahol nem árt a segítség.

Én is indulok, mert Tündérföldön sosem áll meg az élet, és valakinek le kell írni a további kalandokat. Találkozzunk Tündérföldön, ill. itt a „karantanyán” is, ahol csak nektek tervezek egy meglepetést is!






Ha van kedvetek, hallgassátok meg az egyik mesét itt!


Fb Tündérföldön

e-mail: tunderfoldon@gmail.com