Farsangi jelmez ötletelő

Most, hogy leülepedett a karácsonyi édesség, és minden gyerek kibulizta magából a 2021-et, újult erővel vetheti bele magát a 2022-es ünnepségekbe.

Az első és valljuk be, az egyik kedvenc gyerekmóka, a farsang. Hosszas töprengés után, kitalálják, hogy idén mivé szeretnének válni, majd mire elkészül a fejünkben a haditerv, az elkészítését illetően, esetleg meg is vettük, a hozzávaló eszközöket, kitalálják, hogy inkább mégiscsak másik jelmezbe bújnának… Akkor jön a mindent is megoldó anya a képbe, hogy próbálja menteni a menthetőt. Ha nincs nagy különbség a két jelmez között, könnyen variálható, pikk-pakk megoldja, vagy maradt a meggyőzés ereje, hogy az első gondolata sokkal, de jobb volt, mint a második.

Karantanya kihívás

Nálunk hagyomány, hogy saját készítésű jelmezekbe öltöznek a gyerekek a kitűzött napon. Ennek több oka is van, többek között, az, hogy általában a készen vásárolható jelmez anyaga szörnyű, mellesleg az ára sem mondhatni éppen barátságosnak. Egy alkalommal veszik fel, és utána soha többet, mert néhány hónap alatt kinövik, és úgyis más „bőrbe” bújnának a következő farsangon. A másik oka az, hogy próbálunk másnak öltözni, mint a többiek. Sok hercegnő, Elsa, Sam a tűzoltó és Chase kutyus mellett felüdülés, ha másokkal is találkozunk.

Miután végre tuti biztosra lefixáltuk a jelmezt és elkezdtük az elkészítését, megbeszéljük, hogy nagy titokban tartjuk, és nem mondjuk el senkinek, hogy meglepetés legyen majd…

Ez úgy szokott kinézni, hogy másnap haza jönnek az oviból, suliból és boldogan újságolják, hogy anya, nem mondtam el senkinek, csak az óvó néniknek, tanító néniknek, Adélnak, Emmának, Liának, Boginak, Somának, de másnak nem. Majd csillogó szemmel folytatja, hogy anya, mindenkinek nagyon tetszett az ötlet. Szóval nagy titokban folytatjuk tovább a jelmezünket, aminek a készültségi állapotáról, természetesen szintén beszámolnak.

2017-ben a fekete és fehér macska jelmezünk, fekete és fehér pólókból és cicanacikból állt, csináltam hozzá füleket és farkincát. Fekete és fehér arcfestékkel pedig rajzoltam neki bajuszkát, és cicaszemet. Annyira szerették, hogy ez a jelmez, smink nélkül, többször előkerült az itthoni játékok során is.

Linus és Áfonya

Ez volt az első saját készítésű jelmezünk. Nem ez volt a legszebb, legtökéletesebb, a smink is szétkenődött, de a miénk volt, és nagyon boldogok voltak benne.
Egy nagy hibát vétettem a készítés során, a füleket, polár anyagból varrtam, és az óvodai csoportban így nagyon meleg volt benne.

Hogyan kezdjetek bele?


Tovább olvasva a blogot, hozok nektek néhány ötlete a pinterestről, és linkelek egy mappát, ahova már elkezdtem gyűjteni az idei kívánság listát a gyerekeim számára…

Mikor megkérdezem, hogy mik szeretnének lenni, mutatok hozzá lehetőséget. Maguktól valószínű ők is hercegnők, meseszereplők szeretnének lenni, így viszont eszük be sem jut. Látják a kínálatot, és azt választják, ami a legjobban tetszik az ötletek közül. Sőt volt olyan is, hogy az egyik képről eszébe jutott vmi más, és végül azt csináltuk meg neki.

Nagyon fiús ötletek közül, ami nem csak fiúk, hanem vagány lányoknak is szuper lehet:

A jelmezek közül, van egyszerűbb és nehezebb ötlet is, ami mindegyikhez kell, türelem és kitartás, továbbá, amire még szükség lehet kartonpapír, alufólia, filctoll, festék, textil festék, ragasztó.

Most nézzük a csajosabb jelmezt, nem csak lányoknak:

Végül, de nem utolsó sorban, egy mindenféle, vicces, édes, érdekes válogatást készítettem össze nektek:

Csatlakozzatok hozzánk Ti is, népszerűsítsük a saját készítésű farsangi jelmezeket.

Az elkészült darabokat, vegyék fel a gyerekek, majd fotózzátok le őket a jelmezben. (Az arcukat nyugodtan takarjátok ki, ha nincs rajtuk maszk 😀 ) Majd osszátok meg a saját FB profilotokon a képet, az alábbi #hastagekkel.

#karantanyadiyjelmez #farsang #diyjelmez #karantanya #kihívás #challenge #jelmezkihívás

A kihívásban résztvevők közül, a legjobb jelmezeket díjazni fogjuk!

Válogatott pinterest mappánkban még több ötletet gyűjthetsz, és még bőven el is tud készülni a jelmezetek!

Sok sikert, és jó munkát kívánunk hozzá!

Karantanya csapat

Ancsa

Képek forrása: Pinterest, a kép alatt található a közvetlen link.