Saját készítésű ajándékötletek a karantanyáktól

Idén is ámulattal figyeltük, milyen ötletes ajándékokkal készültek, az édesanyák, akarom mondani a srácok nőnap alkalmából, hogy meglepjék a pedagógusokat, ovis és iskolás társaikat. Rengeteg remek ötlet gyűlt össze, amiket nem csak erre a napra, hanem bármilyen alkalomra érdemes eltenni, hiszen a saját készítésű ajándék a legértékesebb, ezért összegyűjtöttük őket néhány csokorba. Az egészen egyszerű, de nagyszerű megoldásoktól az időigényesebb darabokig, a kreatív boltok gyakori látogatóitól az újrahasznosításért rajongókig mindenki találhat kedvére valót. Lássuk, miket alkottatok és kik adták át az ajándékokat az ifjú hölgyeknek! Galériánkat folyamatosan bővítjük.

A kevesebb néha több és ha időhiányban szenvedünk, ez az elv különösen erős érvényűvé válik, ezért nézzük meg, milyen last minute ajándékok születtek idén! Ha nincs türelmed, kézügyességed kreatívkodni, ez a szakasz lesz a kedvenced. 🙂

“Mi csak egyszerűen, de mégsem csupasz kis nyalóka 😉 Írja szerényen Bianka, aki Krepp papír virágokat készített, melyek nyalókát rejtenek. Az 5 éves Csongor és 11 éves Dominik ezekkel kedveskedett az oviban és a suliban.

“Vince (7 éves) papír virágok spatulára ragasztva. Segített a vágásban, ill. a lányok neveit ő írta rá, és a nyomdázásban közreműködött a kisebb tesó is. 😁

Krisztináék egy remek kreatív délután keretein belül készültek az osztálytársak megajándékozására. Biztos vagyok benne, hogy a tanítók és a kislányok is nagyon örültek ezeknek a szép virágoknak.

A legtöbb nő rajong az édességért, ez különösen igaz a kislányokra. Nézzük, milyen kreatív módon lehet becsomagolni egy apró csokit, vagy nyalókát! Dekorgumi, karton, krepp papír, filc, pálcika, egy kis ragasztó és pillanatok alatt gyönyörű virágok, pillangók születnek.

Viktória és a 4,5 éves Ádám finom teával és csokival lepte meg az óvónéniket.

A virágszirmokhoz színes papírt használtak, a virág szára pedig krepp papírral bevont hurkapálcika. A szirmokra kerültek a teafilterek, a közepére pedig egy pici csoki.

A pillangó és virágnyalókák divatot teremtettek a csoportban, rengetegen elkészítettétek. A pillangók szárnya dekorgumiból, a virágok pedig színes papírból készültek. Több variációt is találtok a galériában sok egyéb ötlet mellett.

Egy kis papír segítségével azonban olyan virágok is születhetnek, amik önmagukban is megállják a helyüket, ráadásul nem is hervadnak el. 🙂

“Nimród majdnem 5 éves, nem segített sokat, de azt nagyon. “ 😀 Minden esetre Zsanett biztosan remekül szórakozott, amíg elkészítette ezeket a szépségeket.

Készültek még csodás tulipánok, rózsák és jácint is. Sokan az origami technika mellett voksoltak, de született néhány elképesztő krepp virág is.

Virágot nem csak papírból készítettetek, a gyakorlottabbak szívesen dolgoztak dekorgumival, filccel és egyéb textilekkel is.

Judit elképesztő rózsacsokrot állított össze dekorgumi, hurkapálcika, krepp papír, csoki és szatén szalag segítségével, melyeket a 8 éves Lóránt vitt be a suliba.

Az 5 éves Máté igazi tulipánt ajándékozott, melyet Csilla segítségével a karácsonyról megmaradt csomagolópapírral öltöztettek fel.

A virágcsodákon túl készült sok képeslap, karkötő, hajgumi és egyéb használati tárgy is.

Krisztina és a 4 éves Levente például csillogó dekorgumiból, filcből és szatén szalagból készített karkötőket, de volt, aki zsírkrétát hasznosított újra, kreatívan csomagolt ceruzákat, zseníliadrótból készített buborékfújót, vagy éppen vasalható gyönggyel dekorált képeslapot. Egyik kedvencem az apró filc virágokkal díszített hajpánt volt, aminek az alapja harisnyából készült. Az alkotója pedig Erika, a 3 éves Donát édesanyja.

Végül, de nem utolsó sorban nézzük, kik azok, akik éjszakákat áldoztak a feladatra. Elképesztő horgolt, varrott és hímzett alkotások születtek.