Plukkido

A Plukkido 2013-ban alakult annak érdekében, hogy elterjesszük a játékos gyermeknevelés módszerét Magyarországon. Otthon és intézményekben használható nevelést segítő táblajátékaink mellett mára már több kültéri gyereknevelést támogató eszközt (Ideki) telepítettünk játszótereken és óvodákban, valamint az ÚtraManó mobilalkalmazást is fejlesztjük. A Plukkido módszertanról 2020 tavaszán jelent meg “Játssz, mesélj és figyelj!” című könyvünk Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus ajánlásával.

Hogyan indultunk? Szülőként és pszichológusként, illetve szociálpedagógusként úgy éreztük, hogy valamit tennünk kell a kisgyermekes családok pszichológiai jóllétéért, ezért gondoltunk egy nagyot. Így alakítottuk ki meséket életre keltő táblajátékainkat, amik olyan mindennapi konfliktusok feloldását teszik lehetővé, mint az állandó ellenkezés, az alvás körüli nehézségek, az önálló öltözés, a civakodás vagy az agresszió. Segítségükkel hatékonyan megszüntethetők a szülő és gyerek közti kommunikációs feszültségek.

Ezután újra álmodtunk és létrehoztuk meseszövő applikációnkat, az ÚtraManót, amivel a családok hétköznapjaiba szeretnénk egy kis varázslatot csempészni, a szülők életébe pedig egy kis könnyebbséget hozni. Ezért is igyekszünk az alkalmazást minél változatosabb tartalmakkal feltölteni és folyamatosan fejleszteni. Most itt tartunk:

  • A már az egész országban elérhető GPS és hangalapú utazós funkció segítségével láthatatlan kismanók huppannak az autóba, és ismert szinkronszínészek hangján arról mesélnek, amit éppen magunk körül látunk vagy ismeretterjesztő történeteket mondanak a környékről, amerre járunk.
  • Az app elsődleges célja, hogy a gyerekek képességeit és tudását szórakozás közben fejlesszük, ezért az autós hangosmesék mellett időről időre manóüzeneteket is lehet hallgatni, illetve kincskereső küldetéseket is lehet teljesíteni. Így a gyerekek otthon és útközben is részesei lehetnek a manókalandnak, bárhol legyenek is, segíthetik kis pajtásaikat.

Úgy gondoljuk, hogy bőven van még teendő, a táblajátékok és az applikáció mellett így a gyermekegészségügyben is kezdeményezünk projekteket. Reméljük, hamarosan ezek megvalósulásáról is beszámolhatunk.


További információkat itt találtok rólunk:
https://plukkido.hu/
https://letters.plukkido.hu/
https://www.facebook.com/plukkido/
https://www.facebook.com/groups/780407538771156

Ha írni szeretnétek nekünk, észrevételeiteket és kérdéseiteket szeretettel várjuk az info@plukkido.hu e-mail címen.

Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0