Szántó-Külitsné Rácz Mónika

Szántó-Külitsné Rácz Mónika vagyok, anya, feleség, Léleknevelés gyermekszakértő, babasuttogó és animentor.

Egész eddigi életem arról szólt, hogy küldetésemre ráébredjek, miszerint útjára kell indítsam azt a nemes ügyet, hogy a jelenlegi elavult, de még mindig uralkodó gyermeknevelési nézeteket meg tudjam változtatni. A mai világban ez nélkülözhetetlenné vált, a nevelés a szakadék szélén áll, a jövőnk bizonytalan, szükségessé vált valami olyan korszakalkotó lépés, ami jobb, szebb, igazabb irányba vezet.

Az én küldetésem röviden, hogy a gyermekek önmaguk legjobb verziói lehessenek, hogy segítsek kibontakoztatni valódi értékeiket, saját küldetésüket, és ebben támogassam a szülőket is, hogy mindezt szeretetteljesen, örömmel, könnyedén és tökéletesen éljék meg. Hiszem, hogy ezáltal mindenki számára szeretetteljesebb világot teremthetünk.

Erre megfogalmazódott bennem egy új szemléletet: a Léleknevelés, mely több alternatív pedagógiai- és pszichológiai irányzat, ősi bölcsesség és modern gondolkodás esszenciája. Tanulmányaim és tapasztalataim, életutam és gyermekeim segítettek vízióm megtestesülésében, hogy ezt átadhassam annak, aki felismeri ennek fontosságát!

Az ember hármas felépítését vettem alapul: test-lélek-szellem, és ebből elsősorban a gyermeki lélekkel foglalkozom, hiszen azt vallom, hogy mindannyian lelkek vagyunk emberi testben. A gyermek alapvetően érzelmi lény, és különös figyelmet kell fordítanunk erre. Nem csupán elméletben mondom, hogy minden gyermek egyedi és megismételhetetlen, hanem ebből indulok ki, és az ő érdekeiket képviselem. Minden gyermekhez megtalálom a kapcsolódási pontokat, mert ők pillanatok alatt megérzik különleges, láthatatlan csápjaikkal, hogy szeretetem feltétel nélküli, és értem a nyelvüket.

A Léleknevelés módszert 12 alapelvre építettem fel, és ezeket havonta egy élő videóbeszélgetésben mutatom be a Karantanya Facebook csoportban, illetve a honlapomon is olvasható, bővebb információ kérhető e-mailen.

Személyes konzultáció alkalmával segíteni tudok nehézséget okozó nevelési helyzetekben, elakadásokban, a kapcsolódás megbomlásában, iskolai problémák megelőzésében, már meglévők kezelésében, bizonytalanságban, mégpedig úgy, hogy gyakorlatban is alkalmazható és személyre szabott, lélekből fakadó iránymutatást javaslok. Segítek a szülőknek, hogy meglássák gyermekeikben a csodát, hogy felszínre kerülhessen az az egyedi és megismételhetetlen életút, aminek a kibontakoztatása által tökéletes egységgé varázsolhatják kapcsolatukat gyermekeikkel.

Aktuális események a Facebook oldalamon: https://www.facebook.com/lelekneveles

általános információk a honlapomon: https://lelekneveles.hu/

kérdés, időpőntegyeztetés telefonon: +36 30 38 570 38.

Bevásárlókosár
Nincs termék a kosaradban!
Vásárlás folytatása
0