Helyszínek:


Június 21-25 Bp. XVII. kerület, Vigyázó Sándor Művelődési Központ, 1173 Budapest, Pesti út 113.
Július 19-23 Bp. XIII. kerület, Fehér Lótusz Tehetség-Tudatosság Műhely, 1135 Budapest, Tahi utca 69.
Július 19-23 Bp. XII. kerület, Normafa Síház, 1121 Budapest, Eötvös utca 59.
Augusztus 9-13 Bp. XVI. kerület Erzsébetligeti Színház, 1165 Budapest, Hunyadvár u. 43/c.

.

Infók röviden:

Turnusok: Hétfő-Péntek 8:00-16:30
Programok: Sátorállítás, kincskeresés, fejdíszkészítés, totemoszlop állítás, hálakavics, álomfogó, számháború, titkosírás, nyomolvasás
Csoportok, korcsoportok: Minden 6 kisindiánra jut egy öreg-bölcs nevelő, a gyerkőcökkel korcsoportonként foglalkoznak.
Ami még fontos lehet: napi 3x étkezés, sok szabad levegő és mozgás, sport. Személyiségfejlesztő füzet és játékok. Ajándék színezhető KidSpirit hátizsák és sapka. Meglepi, betonkréta.
A piszkos anyagiak: A tábor díja 39.000 Ft/fő/turnus. Tesó és cimbora kedvezmény 10%, csoportos kedvezmény 5 fő esetén, 20%/fő.

Pont ezen a héten van programotok, de nem tudod már lemondani? Ne aggódj, 1-1 napra is csatlakozhat a gyermeked, ebben az esetben a tábor napi díja 8500 Ft/nap/fő. Túljelentkezés esetén, előnyt élveznek az egész hetes foglalások, de igyekszünk mindenki kedvének eleget tenni.

.

Indiántörzsek a táborban

A tábor területét birtokba veszik az indiántörzsek. Korcsoportok és létszám függvényében lesznek a kis indiánok beosztva a törzsekbe. Mindenkinek lesz egy indiánneve miután megfejtettük mik az ő erősségei, legjobb tulajdonságai. Személyiségfejlesztő és névmemóriás játékok segítenek nekünk ebben.

Mintha igazi lenne

Készítünk fejdíszt, karkötőt is, hogy mindenki indián díszbe öltözzön. Állítunk majd indiánsátrat, totemoszlopot és rakunk tüzet papírból.

Élj úgy, mint egy indián

Elmerülve az indiánok világában, megismerkedünk a törzsi szokásokkal, ősi hagyományokkal. Fogunk dobozból képzeletbeli folyón pisztrángot halászni, távolsági célbadobósan bivalyt vadászni, titkos írásból nyomot olvasni, térképből kincset keresni, sámándobolni, fogpiszkálóból jósolni.

Fejlődés

Játékainkban célunk, hogy a gyerekek szabad asszociációja és kreativitása erősödjön, hiszen képzeletbevilágba kalauzoljuk őket. Ügyességi szabadidős játékok segítenek minket a test koordináció és a motorikus mozgás fejlesztésében. A kézműveskedéssel a finommechanikai mozgást és kézügyességet, kincskereséssel és rejtvényfejtéssel pedig a csapatjátékot, empátiát fejlesztjük.

Személyiségfejlesztés

Minden nap lesz módunk a törzzsel összeülni és a legfontosabb dolgokról beszélgetni, hozzájuk kapcsolódva játékot játszani: a boldogság, hála, a jó tulajdonságok, érzelmek, megküzdési technikák, optimizmus. Ezeket a témákat az élményfüzet segítségével értjük meg, járjuk körbe, aminek segítségével ők maguk át tudják azokat ültetni a saját életükbe. Meglátjátok, jó kis beszédtémákat hoznak majd haza a sok élmény mellé.

Boldogság szentély és rituális búcsúzás

A héten elkészült apróságokat a helyszínen kiállítjuk. Ez egyrészt segíti, hogy magunkba szívjuk a boldogság gyakorlásának képességét, másrészt a búcsúzáskor betekintést ad a szülőknek is abba, mi mindent csináltunk a héten. 

A boldogság szentélyünk interaktív, így Ti felnőttek is tanulhattok belőle, átszellemülhettek. Rajzolhattok ti is a hálafalunkra, választhattok a kedvesség apróhirdetésekből, húzhattok és írhattok a csoda csuporba, elkészíthetitek ti is a boldogságkoktélotokat, sőt, elhelyezhetitek a kincsedeiteket az örömtérképünkön is. Érdemes eljönni és játszani velünk!

.

Ennyi infó nem elég?

.

A KidSpirit Szuper(erős) módszertanáról itt olvashatsz többet.

.

Itt az ideje, hogy…

.

.

Ha lemaradtál a táborszervezők élő bejelentkezéséről a Facebook oldalunkon, az erről készült felvételt itt visszanézheted:

.