– egészen pontosan innen indult 2020.március 14-én a Karantanya sztori. Az eredeti nevén ovis karantanya csoport azzal a céllal alakult meg, hogy segítse az otthon maradt szülőket.

A csoport pillanatok alatt szárnyakat kapott általatok, akik megosztottátok egymással azt, hogy mivel foglaljátok le a gyermekeiteket, hogyan fejlesztitek otthoni körülmények között, milyen családi programokat csináltok otthon. Ehhez csatlakozott számos előadó és szakember, akik gyermekműsorokat, tornát, ismeretterjesztő kisfilmeket készítettek a karantanya tagjainak ezzel is támogatva a szülőket és gyerekeket.

Ezt a vonalat viszi tovább a Karantanya Klub is, amit hasonlóan támogató közegnek álmodtunk meg, ahol ez a közösség tovább tud fejlődni. Azt tapasztaltuk, hogy szükség van olyan tartalmakra, amelyek kifejezetten az óvodás, kisiskolás korosztálynak, a szüleiknek vagy éppen a pedagógusoknak szólnak.

A karanténélmény vírus nélkül is benne van a legtöbb anya életében, ha azt nézzük, hogy évekig otthon vannak a gyerekkel, és teljesen kirekesztődnek az addigi társaságukból, mert teljesen más ritmusban élnek, mint a barátaik. Mi erre asszociáltunk, hogy ha nem is lesz már karantén, ez a helyzet akkor is megmarad sok anya életében, így is lesz kereslet a karantanyára.

Egyre kevesebb dologra van időnk, van két-három gyerkőc, mindenki saját foglalkozásra jár, a logisztikázás idő és pénz, vagyis egyre inkább afelé megy a világ, hogy online is elérhetőek legyenek a különórák. A legtöbb kisebb faluban ráadásul szűkösebbek a lehetőségek, nekik is könnyebbséget nyújt, ha van például online balett foglalkozás, mert nem kell ingázni, és sokkal költséghatékonyabb egy ilyen megoldás. A személyes élményt nem lehet pótolni, de úgy látjuk, hogy a járvány után is lesz erre igény, ezért az a célunk, hogy Magyarország első online játszóterévé váljunk.

Fogadjátok hát tőlünk szeretettel a videókat, blogokat, workshopokat, termék- és szolgáltatásajánlókat és kívánjuk nektek, hogy tudjatok nálunk tanulni, szórakozni, kikapcsolódni, fejlődni, relaxálni, örömteli pillanatokat eltölteni és élményeket szerezni legyetek akár totyogósok, ovisok, kisiskolások, szülők, nagyszülők vagy pedagógusok.

A karantanya csapata

Ancsi, 3 gyermekes édesanya, örök álmodozó
Zsófi, 2 kislány édesanyja, örök optimista
Evelin, 2 kislány édesanyja, a földhöz ragadt realista