Micskei Detti: BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! könyv és 4AZ1-BEN MULTIKÁRTYA csomagban

7180 Ft

Szerző: Micskei Detti
Kiadó: Micskei Detti
Oldalak száma: 53
Megjelenés: 2021. április
Kötés: kartonált rejtett spirál
ISBN: 9786150105246
Méret: 170 mm x 235 mm

Kártyalapok mérete: 6 x 6 cm
Doboz mérete: 15 x 7,5 x 2,5 cm

11 készleten (utánrendelhető)

Leírás

Ez nem csupán egy cuki ábécé, ez tudomány.

Ez az ábécé abban különbözik a többitől, hogy a betűknek és a mellettük álló képeknek nem csak a kezdőhangja, hanem az alakja is megegyezik (ezt nevezzük alakazonosságnak).

Például ezt a könyvet ismerő gyermeknek a nehezen megjegyezhető CS betű alakjáról egyből beugrik a csiga képe, amiről könnyen le tudja választani a CS kezdőhangot.

Miért segít a mai gyerekeknek? Mit fejleszt? Hogyan működik? Bővebb infó a BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! könyvről itt: Micskei Detti: BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! – Karantanya

A könyv és a hozzá tartozó multikártya legalább 4 funkcióval, de számtalan lehetőséggel!

A könyvet remekül kiegészíti a kártya, mert gyermekeddel úgy tudtok minőségi időt együtt tölteni, hogy játék közben a képességeit fejleszted.

A tanulást észre sem veszi, csak a játékot!

A multikártyával játék közben a következő készségeket edzheted: munkamemória, vizuális memória, alakfelismerés, különbségek megtalálása, hangtudatosság. És amiről kevesebb szó szokott esni, de szükséges ahhoz, hogy akadály nélkül vegye az iskola kihívásait: szabálykövetés, kudarctűrés, kitartás.

A multikártya 86 lapból áll, a lapok mennyisége többszöröse egy szokásos tömeggyártott kártyapaklinak.
1 sorozat hívókép és 1 sorozat betű, összesen 86 kártyalap (DZ és Q kép nélkül, hiszen velük nem kezdődik magyar szó)

Doboz is tartozik hozzá, aminek a két rekeszébe szét tudod válogatni a betűket és a képeket. Kis helyet foglal. Könnyen magatokkal tudjátok vinni, bárhova is vezet az utatok.

JÁTÉKLEÍRÁSOK
1. Kép-betű párosító: válasszunk ki kezdésnek kevesebb, majd több betű-kép párost, keverjük össze, majd az ábrákkal felfelé terítsük ki. Keressük meg a képekhez tartozó betűket!

  1. Memóriajáték: kezdésnek kevesebb, majd ha már gyakorlottabbak vagyunk, több betű-kép párost keverjük össze, majd hátlappal felfelé terítsük ki. Keressük meg a párokat!
  2. Szókirakó: kezdésnek rövidebb, majd egyre hosszabb szavakat rakhatunk ki akár a képekből, akár a betűkből vagy vegyesen.
  3. Fekete Péter: Válasszuk ki a Fekete Pétert (DZ vagy Q)! Válasszunk ki játékosonként 3-6 kártyapárt, keverjük össze, majd osszuk szét a játékosok között. A párokat rögtön le lehet tenni. Majd az egyik irányba húz az első játékos a szomszédjától. Ha párt talál, tegye le. Ebben az irányban folytatódik a húzás. Az veszít,   akinek a Fekete Péter kártya a kezében marad.
Ajánlott otthonra, óvodába és iskolába is.

A fejlesztőpedagógusok kedvence!
MAGYAR TERMÉK – megvásárlásával a magyar munkahelyeket és a magyar ipart támogatod!