Micskei Detti: BETŰK? KÉPBEN VAGYOK!

3350 Ft

Cím: Betűk? Képben vagyok! -képes betűkalauz kíváncsi gyerkőcöknek-
Szerző: Micskei Detti
Kiadó: Micskei Detti
Oldalak száma: 53
Megjelenés: 2021. április
Kötés: kartonált rejtett spirál
ISBN: 9786150105246
Méret: 170 mm x 235 mm

Engedélyezett utánrendelésre

Leírás

Lehet élmény az olvasástanulás?

Könnyű tanulás, biztosabb tudás, kevesebb kudarcélmény. Ezt kívánja minden szülő a gyermekének. Ez hajtott engem is, amikor a betűképeket elkezdtem kitalálni, megfesteni az ovis fiamnak.

Legyen az olvasástanulás élmény, hiszen ez egy izgalmas kaland, ami egy életre szól! A kulcsa pedig az, hogy a mai gyerekekhez a mai gyerekek nyelvén kell szólni. A BETŰK? KÉPBEN VAGYOK! új képes ábécéje ebben segít neked és gyermekednek, tanítványaidnak.

Miért válik egyre nehezebbé a betűk megtanulása?

A megváltozott világunkban lényegesen kevesebbet beszélgetünk, mint 100 éve. Ennek köszönhető, hogy a gyerekek sokkal később ismerik fel a beszédünket felépítő hangokat, mint korábban.

A kultúránk is nagyon sokat változott, és jellemzően vizuálissá vált (képeskönyvek, TV, mobil). Emiatt a mai gyerekek többnyire jobb agyféltekések, míg az olvasás egy bal agyféltekés tevékenység.

A mai iskolákat a múlt századi gyerekekhez igazították.

Amíg az oktatás a változást nem veszi figyelembe, addig a gyerekeknek egy kis támogatásra van szükségük.

Ez nem csupán egy cuki ábécé, ez tudomány.

Ez az ábécé abban különbözik a többitől, hogy a betűknek és a mellettük álló képeknek nem csak a kezdőhangja, hanem az alakja is megegyezik (ezt nevezzük alakazonosságnak).

Például ezt a könyvet ismerő gyermeknek a nehezen megjegyezhető CS betű alakjáról egyből beugrik a csiga képe, amiről könnyen le tudja választani a CS kezdőhangot.

» Felkelti a figyelmet: A képeken látható tárgyak és a valóságszerű akvarell ábrázolásmód közel állnak a gyerekek világához, felkelti a figyelmüket.

» Könnyű tanulás: A képi alakazonosság igazodik a mai gyerekek jellemzően jobb agyféltekés fejlődéséhez, ezért könnyebb megjegyezni.

» Biztosabb tudás: A gyerekek gondolatban ellenőrizni tudják, hogy a kép alakja megegyezik-e a betű alakjával, ezért kevesebb a tévesztés.

Mit fejleszt?

Számtalan ovis kezd érdeklődni a betűk iránt. Ez nagyon hasznos, mert azt jelzi, hogy érdekli és szeretné megérteni az olvasás titkát. Az összeolvasás tanítása helyett az olvasást közvetlenül megalapozó készségek elsajátításában támogasd gyermeked.

A betűk felismerése, megismerése önmagában közelebb visz az olvasáshoz és segít fenntartani gyermeked érdeklődését, miközben fejlődnek az olvasáshoz szükséges vizuális képességei: vizuális memória, formafelismerés, vizuális differenciálás.

A beszélt nyelv hangjainak felismerését és elkülönítését nevezzük hangtudatosságnak.

A gyerekek 20-30%-a a hangtudatosság hiányában kezdi az iskolát, őket érik az első kudarcélmények. A hangtudatosság viszont nem csak megkönnyíti, de helyettesítheti is az olvasástanulást. Sőt, a teljes hangtudatosság birtokában a gyermeked maga ébred rá, hogy tud olvasni. Ez a pozitív élmény alapvetően befolyásolhatja az olvasáshoz való viszonyát.

A hangtudatosság továbbá sok bizonyított előnnyel jár: javul a helyesírás, a szövegértés, a tanulási eredmények és mindezek következtében az általános életkilátások is. Ezek az elmúlt 10-15 év olvasáspedagógiai kutatásainak az eredményei.

Mindezt játékosan, észrevétlenül sajátíthatja el a gyermeked.

» Óvodásoknak: Ha a betűk iránt érdeklődik óvodás korú gyermeked, választ kap a kérdésére, miközben a könyv nem tanít se írni, se olvasni.

» Leendő elsősöknek: Iskola előtt álló gyermeked megismerheti a betűket és a beszédünket felépítő hangokat, aminek írás- és olvasás-előkészítő szerepe van.

» Kisiskolásoknak: Amennyiben iskolás gyermeked bizonytalan a betűkkel kapcsolatban, a betűképek segítségével könnyedén rögzíteni tudja a betűhöz tartozó hangot.

A BETŰK? KÉPBEN VAGYOK könyv:
– segít gyermekednek összekapcsolni a betűket a hangokkal
– fejleszti gyermeked hangtudatosságát
– játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek a hangokkal
+ AJÁNDÉK MATRICAKÉSZLET – egy csepp boldogság gyermekednek!

Méret: 17 x 23,5 cm (B5)
Kötése: 350g-os kartonborítású, rejtett spirálkötésű könyv. Könnyen lapozható, nem csukódik állandóan össze. Gyerekekre optimalizálva.
Lapok: 52 színes oldal, 170g-os (extra vastag, strapabíró!) lapok
AJÁNDÉK: 170 db színes betűs, képes matrica

MAGYAR NYOMDATERMÉK logóval ellátott könyv – a megvásárlásával magyar munkahelyeket és a magyar ipart támogatod!